روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که موعظه در ادامه به آنها اشاره میکند.
*کیهان
سرانجام یک سال دروغ و جنجال درباره بورسیهها
گزارش کمیسیون اصل 90، دروغ بودن جنجال یک ساله درباره 3 هزار بورسیه غیرقانونی را روشن کرد.
سرانجام پس از نزدیک به یک سال غوغاسالاری رسانههای دولتی و برخی مقامات ارشد دولت یازدهم درباره بورسیههای تحصیلی دولت قبل و ادعای غیرقانونی بودن آنها، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با ارسال نامهای به وزارت علوم اعلام کرد اکثر قریب به اتفاق این بورسیهها روال قانونی خود را طی کردهاند و این وزارتخانه موظف است نسبت به ادامه تحصیل دانشجویان اقدام کند.
به گزارش رجانیوز، از همان روزهای نخست آغاز به کار دولت یازدهم زمانی که مشخص شد بسیاری از وعدههای انتخاباتی مطرح شده اجرایی نیست، رسانههای زنجیرهای با طرح دروغ بزرگی به نام 3000 بورسیه غیرقانونی! مدعی شدند دولت جدید در برابر این مسئله ایستادگی کرده و مانع ادامه تحصیل دانشجویان خواهد شد.
همزمان رئیسجمهور، وزیر علوم و تعدادی دیگر از مقامات دولتی نیز با طرح این مسئله افکار عمومی را به سمت و سوی خاصی بردند و جالب آنکه در بسیاری از زمانهایی که دولت در مذاکرات به بنبست میرسید یا در اجرای وعدههای انتخاباتی خود ناکام میماند، به یکباره این مسئله مطرح میشد تا افکار عمومی از مسائل اصلی کشور منحرف شود و دولت در میان مردم «قهرمان» مبارزه با فساد قلمداد شود. اما سرانجام پس از مدتها کش و قوس دراینباره و بیان اظهارات موافقان و مخالفان این موضوع در رسانههای مختلف، رئیس کمیسیون اصل 90 با انتشار نامهای خطاب به وزیر علوم اعلام کرد بر اساس بررسیهای این کمیسیون، اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان بورسیه به طور کاملا قانونی مشغول به تحصیل شدهاند و وزارت علوم موظف به ادامه تحصیل آنهاست.
این در حالی است که پیش از این نیز در گزارشی که وزارت علوم قبل از آمدن محمد فرهادی منتشر کرده بوده به صراحت تاکید شده بود که از میان چند هزار دانشجوی بورسیه دولت قبل، تنها 36 نفر از آنها به علت اعلام اطلاعات نادرست به مسئولان وقت، بورسیهشان غیرقانونی است و باید ابطال شود.
با این حال در همان گزارش آمده بود که بیش از 800 نفر از دانشجویان دیگر به علت مشکلاتی مانند کسری معدل، کبر سن و ... بورسیهشان لغو شده است، اما کمیسیون اصل 90 مجلس اعلام کرده است که تمامی این موارد منطبق با قانون بوده است و وزارت علوم با بررسی جناحی و ناعادلانه، این پروندهها را منطبق با قانون بررسی نکرده و با ارائه ناقص قانون به افکار عمومی، مدعی غیرقانونی بودن این بورسیهها شده است، زیرا براساس نص صریح قانون بورس، هیچ کدام از این موارد غیرقانونی محسوب نمیشوند.
با این اوصاف پیشبینی میشود در شرایطی که سناریوی نخنمای «فسادیابی دولت یازدهم» دیگر با مانور روی دروغبزرگ 3000 بورسیه غیرقانونی جواب نمیدهد، جدیدترین بازی روانی برای منحرف کردن افکار عمومی تحت عنوان یک فسادیابی جدید به زودی رونمایی خواهد شد! اما سوال جدی اینجاست که آیا روزی میشود که بشود به راحتی درباره برخی پروندههای مالی جنجالی مانند «کرسنت» نیز در رسانهها مطالب مختلفی منتشر شود یا فقط قرار است هر چند وقت یکبار برخی موضوعات دروغ مانند بورسیهها و... مطرح شود؟
بولدوزر برکناری مدیران از فرمانداران به بخشداران رسید
با وجود تغییر 91 درصد فرمانداران و بیش از نیمی از بخشداران، وزیر کشور همچنان تحت فشار قرار دارد تا این رفتار بولدوزری را با تمامیتخواهی کامل به سرانجام برساند. این فشار با عنایت به اینکه انتخابات مجلس و خبرگان در اسفند ماه امسال برگزار میشود، قابل توجه مضاعف است.
خبر آنلاین سایت حامی دولت که دو مدیر آن در دولت مناصبی دارند، با انتقاد از کندی تغییر فرمانداران و بخشداران نوشت: این امر بارها اعتراض حامیان دولت را به دنبال داشته است. امیری سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه به طور حتم نسبت به تغییر کسانی که با نظر دولت همسو نیستند اقدامات لازم صورت خواهد گرفت، گفت تنها درصد کمی از افرادی که در دولت یازدهم از سوی وزارت کشور در مناصب سیاسی انتخاب شدهاند، با گفتمان دولت همسو نبودند.
خبر آنلاین ادامه میدهد: با افزایش انتقادها از وزارت کشور در خصوص روند تغییر مدیران استانی هفته گذشته رحمانی فضلی وزیر کشور از تغییر تعداد قابل توجهی از فرمانداران خبر داد. به گفته وزیر کشور از تعداد 429 فرماندار در کشور 392 نفر یعنی 91 درصد تغییر کردند و تنها 37 مورد از دولت قبل ماندهاند. آنگونه که رحمانی فضلی گفته است تعیین تکلیف فرمانداران باقی مانده از دولت قبل هم به زودی انجام شود و آنها در مرحله استعلام قرار دارند.
این گزارش همچنین حاکی است: اما براساس آمار منتشر شده از سوی وزارت کشور وضعیت تغییر بخشداران به خوبی پیش نرفته و همچنان در تعداد قابل توجهی از بخشها، بخشداران دولت احمدینژاد مشغول به کار هستند. براساس این آمار از یک هزار و 58 بخشدار در کشور 588 بخشدار تاکنون تغییر کردهاند که این رقم معادل 55 درصد کل بخشداران است.
شایان ذکر است وزیر کشور از همان آغاز تصدی وزارت به اعتبار سوابق حضور در اردوگاه اصولگرایان تحت فشار بوده است. گروههای فشار از یک سو خواستار تغییر وزیر کشور بوده و از سوی دیگر از طریق همین فشار سعی کردهاند مهرهچینی خود در بدنه وزارت کشور و استانداران و فرمانداران و حتی بخشداران را گسترش دهند. در همین زمینه به نظر میرسد بحث پولهای کثیف نیز از سوی همین طیف به وزارت کشور دیکته شده تا در خدمت بازیهای انتخاباتی افراطیون قرار گیرد.
در ارکستر دولت هر کس ساز خود را میزند؟!
یک روزنامه اصلاحطلب از «بلبشوی اطلاعرسانی و عدم انسجام در دستگاههای دولتی» انتقاد کرد.
روزنامه تعادل با اشاره به نقیضگویی اخیر سخنگوی دولت و برخی دیگر از مسئولان دولتی درباره چند و چون حذف یارانهها نوشت: میتوان به بلبشوی اطلاعرسانی در بدنه دولت ایراد جدی گرفت. با نگاه گذرا به نشست خبری اخیر سخنگوی دولت میتوان دریافت که تقریباً تمام سوژههای اقتصادی یک هفته اخیر از سوی محمد باقر نوبخت تکذیب شد. در مورد قیمت نان ایشان تمام شایعات در مورد آزادسازی قیمت نان را رد کردند و این در حالی است که همه مسئولان و فعالان سندیکایی در این صنعت بر آزادسازی قیمت نان در آینده نزدیک متفقالقول هستند. از طرف دیگر معاون اول رئیس جمهور، بخشنامهای مبنی بر عدم افزایش قیمتها ابلاغ کرد که مشاوران اقتصادی دولت در جلسات مختلف آن را نقد کردند.
این روزنامه میافزاید: در خصوص حذف بخشی از یارانهبگیران هم که از طرف مسئولان وزارت رفاه و بعضی از نمایندگان مجلس تأیید شده بود از طرف سخنگوی دولت انکار شد و این اتفاق در حالی بود که وزیر اقتصاد در صحت و سقم این تکذیبیه در جلسه شورای گفتوگو تردید داشت. موضوع سوم هم که در کانون توجه رسانهها قرار دارد نرخ سود بانکی است. از یک طرف شورای هماهنگی بانکها که از طرف مدیرعامل یک بانک دولتی رهبری میشود از کاهش نرخ سود خبر میدهد و از طرف دیگر قائممقام بانک مرکزی مرجع این تصمیمگیری را زیر سؤال میبرد.
تعادل تصریح میکند: مرور این اتفاقات تردیدهای بسیاری در خصوص برنامههای اقتصادی دولت ایجاد کرده که ممکن است این فرضیه را در اذهان متبادر کند که تیم اقتصادی دولت یا ناهماهنگ است یا برنامه مشخصی برای مدیریت اقتصاد کشور ندارد. اگر هم فرض دولت بر این است تا مردم و رسانهها را غافلگیر کند باید گفت این فرضیه شکست خواهد خورد. جالب اینجاست که مشاور ارشد اقتصادی دولت از همگرایی برنامههای اقتصادی و انتظارات مردم میگوید و بارها تأکید کرده که بدون مدیریت صحیح انتظارات نباید توقع بهبود شرایط اقتصادی داشت و در عین حال دولت اطلاعرسانی درست در خصوص تصمیمات خود انجام نمیدهد! آیا بهتر نیست که دولتمردان اگر به تصمیمات خود اعتقاد دارند با استفاده از ظرفیت وسیع رسانهها، ابعاد مختلف این تصمیمها را روشن کرده و به شیوه منطقی انتظارات اقتصادی را کنترل کنند؟
مقامات دولتی یارانهبگیر را باید عزل کرد
مسئولان دولتی که با وجود درآمد هنگفت همچنان یارانه میگیرند امین نیستند و باید خلع شوند.
روزنامه اعتماد با طرح این موضوع نوشت: بحث یارانهها مجدداً طرح شده، بدون اینکه تصویر روشنی از عملکرد و سیاست دولت در این زمینه دیده شود و از همه بدتر اینکه در یک روز معین، اظهارات و اخبار به نسبت متضادی از سوی مسئولان ذیربط بیان میشود. از جمله اینکه وزیر اقتصاد گفت فرآیند حذف یارانههای نقدی در دهکهای درآمدی بالا آغاز شده و روند شناسایی و حذف برخی دهکها ادامه دارد و یا اینکه سخنگوی دولت گفت یارانه هیچ گروهی قطع نشده است... سال 94 یارانه کسی را قطع نکردیم؛ حذفیها برای سال 93 بودند.» این روزنامه میافزاید: اظهارات به نسبت متناقض درباره این مسئله متأسفانه ما را به یاد مباحث پیرامون یارانهها در سال 1392 میاندازد که حدود هشت ماه ذهنیت دولت و جامعه را به خود مشغول کرد و در پایان هم تنها راهحل ثبتنام مجدد و درخواست از عدم ثبتنام داوطلبانه مردم بود.
اعتماد با تأکید بر اینکه «پس از روی کار آمدن دولت یازدهم از ارزش یارانههای پرداختی حداقل 30 درصد کاسته شده و همزمان قیمت سوخت و انرژی و نان نیز افزایش یافته» مینویسد: در پایان تمام این مراحل آخرین تصمیماتی که گرفتهاند این است که یارانه افراد ایرانی که در خارج از کشور هستند یا وکلا، پزشکان، اعضای هیئتمدیرههای بانکها و شرکتهای دولتی و دارندگان خودروهای مدل بالا و صرافیها و... را حذف کنند؛ کاری که از همان 20 ماه پیش میتوانستند انجام دهند و مانعی برای آن نبود. ولی پرسش اساسی این است که متولی تصمیمگیری در این مورد کدام نهاد و مرجع اقتصادی است؟ آیا این نهاد دارای سخنگوی رسمی هست یا خیر؟ اگر بلی، پس چرا هر عضو کابینه یا آن نهاد به خود اجازه میدهد که سخنان به نسبت متفاوتی را بیان کند؟
در ادامه این تحلیل آمده است: اظهارات متناقض و متضاد، پیامهای بدی را به مردم و فعالان اقتصادی منعکس میکند. باتوجه به جمیع ملاحظات پیشنهاد میشود که فایل یارانهبگیران با اطلاعاتی که در آن درج کردهاند در یک سایت مشخص در اختیار عموم قرار گیرد. پیش از آن اجازه داده شود تا هر کس خواست نام خود را حذف کند، در غیر این صورت اطلاعات تکمیل شده و گرفتن یارانه را در اختیار افکار عمومی قرار دهید. اگر واقعاً دولت معتقد است که برخی از اعضای هیئتمدیره شرکتها، بانکها و موسسات بزرگ دولتی که حقوقهای کلان دارند، نیز یارانه میگیرند، باید با مناسبترین وجه با آنان برخورد کرد. کسی که تا این حد درآمد دارد، آن هم درآمد دولتی، ولی حاضر نیست که به درخواست دولت پاسخ مثبت دهد و از گرفتن یارانه اندک (برای او اندک است) چشم بپوشد، همان بهتر که از مسئولیت خود خلع شود. در این صورت به احتمال فراوان او در انجام مسئولیت خود نیز امین نخواهد بود. اگر دولت این کار را انجام ندهد، معلوم میشود نه شهامت کافی دارد و نه به شعار شفافیت خود پایبند است. چنین دولتی در انجام وظایف خود موفق نخواهد بود.
همزمان علی تاجرنیا نماینده اصلاحطلب مجلس ششم به ایسنا گفت: اگر دولت تصمیم دارد برخی گروهها را از لیست یارانهبگیران حذف کند، باید با شفافیت کامل این کار را انجام دهد. این که در برخی از شبکههای مجازی از چند روز قبل خبر حذف برخی از یارانهبگیران مطرح میشود و سپس تکذیب و دوباره از سوی دولت طرح میشود تنها ایجاد بیاعتمادی میکند. تاجرنیا افزود: لازم است دولت در این مورد شیوه اطلاعرسانی صحیحی را در پیش بگیرد و به نوعی روند حذف یارانهها را شفاف کند. وی درباره شیوه حذف گروههای پردرآمد از لیست یارانهبگیران گفت: لازم است در وهله اول توجه شود که حذف برخی یارانهبگیران تبعات منفی را در پیش نداشته باشد. وی تصریح کرد: اما حذف برخی گروههای پردرآمد به شیوه فعلی انتظاراتی را از دولت به وجود میآورد که درآینده موجب ایجاد مشکلات زیادی خواهد شد.
تلهگذاری گروهک نفاق برای روحانی
عضو گروهک نهضت آزادی در مصاحبه با یک روزنامه اجارهای، روحانی را از برخی جهات به مهندس بازرگان شبیه دانست و از وی خواست در مسیر و مشی بازرگان حرکت کند!
هاشم صباغیان وزیر کشور دولت موقت در مصاحبه با روزنامه آرمان میگوید: آشنایی من با آقای روحانی به مجلس اول باز میگردد که هر دوی ما به عنوان نماینده در مجلس حضور داشتیم.
بنده همواره دو خصلت بارز اخلاقی را در آقای روحانی مشاهده کردهام؛ اول اینکه آقای روحانی دارای هوش و حافظه بسیار قوی هستند. دوم اینکه ایشان همواره از حق دفاع کرده و اخلاق و منافع مردم را فدای اهداف گروهی و مصلحت سیاسی نمیکردند.
وی در پاسخ این سؤال القایی آرمان که آیا معتقدید آقای روحانی چهارچوبهای اعتدالی مهندس بازرگان را رعایت میکند؟ میگوید: اعتدال مهندس بازرگان دارای جنبههای مختلفی است که نیاز به بررسی و تحلیل عمیق و گسترده دارد.
وی همچنین در پاسخ این سؤال که «اگر بخواهید اعتدال مد نظر آقای روحانی را با اعتدال مهندس بازرگان مقایسه کنید به چه نکاتی اشاره میکنید؟» میگوید: آقای روحانی میتواند در مسیر و مشی مهندس بازرگان حرکت شخصیت آقای روحانی با فرم شکلگیری مهندس بازرگان متفاوت است مهندس بازرگان شخصیتی دانشگاهی بودند، در صورتی که آقای روحانی حوزوی هستند. نکته جالب درباره مهندس بازرگان اینکه ایشان دارای مدرک دکتری از یکی از دانشگاههای فرانسه است. با این وجود هیچ گاه حاضر نشد درباره ایشان از واژه «دکتر» استفاده شود و همواره ترجیح میداد وی را مهندس بازرگان خطاب کنند. آقای روحانی باید در مرحله اول جنس «اعتدال» مهندس بازرگان را بشناسد و سپس در راه ایشان گام بردارد. این کار نیز با مطالعه و اندیشه در سیر تفکر مهندس بازرگان میسر است.
مقایسه و تشبیه مشی رفتار رئیس سابق گروهک نهضت آزادی با آقای روحانی در حالی است که حضرت امام در تاریخ 19 بهمن 1366 و در پاسخ نامه علیاکبر محتشمی وزیر کشور وقت تصریح میکنند «در موضوع نهضت به اصطلاح آزادی، مسائل فراوانی است که بررسی آن محتاج به وقت زیاد است. آنچه باید اجمالاً گفت آن است که پرونده این نهضت و همین طور عملکرد آن در دولت موقت اول انقلاب شهادت میدهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است و در این باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است و حمل به صحت اگر داشته باشد، آن است که شاید آمریکای جهانخوار را- که هر چه بدبختی ملت مظلوم ایران و سایر ملتهای تحت سلطه او دارند از ستمکاری اوست- بهتر از شوروی ملحد میدانند و این از اشتباهات آنها است. در هر صورت به حسب این پروندههای قطور و نیز ملاقاتهای مکرر اعضای نهضت چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند، ملتهای مظلوم به ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سربلند نمیکرد و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر حتی منافقین- این فرزندان عزیز مهندس بازرگان- بیشتر و بالاتر است».
*خراسان
ابلاغ مجوز 1.5 ميليارد دلاري کمک به مناطق گرمسيري کشور
براساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول مهم اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که مجوز استفاده از تسهيلات مالي خارجي (فاينانس) براي "مطالعه و اجراي سامانه هاي انتقال و شبکه آبياري و زهکشي اصلي مناطق گرمسيري" توسط وزارت نيرو صادر شده و اين طرح مهم با استفاده از تسهيلات فوق حداکثر به مبلغ يک ميليارد و 575 ميليون دلار اجرايي خواهد شد. بر اساس ابلاغيه مذکور، شروع طرح فوق در سال 94 و مدت اجراي آن 8 سال خواهد بود.
درخواست برخي مسئولان از دولت درباره مهدکودک ها
بر اساس نامه برخي اعضاي کابينه از مسئولان ارشد نهاد رياست جمهوري، درخواست شده است با توجه به اعلام گزارش هايي مبني بر تعطيلي مهد کودک هاي تعدادي از دستگاه هاي اجرايي، دستور و اعتبار مناسبي جهت تداوم فعاليت اين مراکز ابلاغ شود. در اين نامه، علت چنين درخواستي مغايرت رويکرد حذف مهد کودک ها با ابلاغيه سياست هاي کلي جمعيت توسط مقام معظم رهبري، اهداف و اصول قانون اساسي و حقوق شهروندي کارکنان دولت و کودکان آنها ذکر شده است.
*شرق
صدیقی: امور ناگفتنی برای مردم وجود ندارد
حجتالاسلام کاظم صدیقی، خطیب نمازجمعه تهران، گفت: با توجه به رفتوآمدهای مشکوک آمریکاییها، مسئولان محترم عمل به توصیههای حضرت آقا، که همدلی است، را مورد توجه قرار دهند و برای مردم شبهه ایجاد نکنند. امور ناگفتنی برای مردم وجود ندارد. پسِ پردهها را برای مردم بگویند و اعتماد مردم را جلب کنند.
نماینده ولیفقیه در سپاه: ٩٩,٥ درصد از پیروزیها نتیجه تدبیر مقاممعظمرهبری است
حجتالاسلام علی سعیدی، نماینده ولیفقیه در سپاه، گفت: بر اساس تحقیقات کارشناسان ٩٩,٥ درصد از پیروزیهایی که نصیب مردم ایران میشود، نتیجه هوشمندی و تدبیر مقاممعظمرهبری است. او افزود: رهبری انقلاب استوار در حرکت است و حوادثی در منطقه در حال وقوع است که نمیتوان از آن گذشت. انقلاب اسلامی ایران از جنس توحیدی است و ولی فقیه، خیمهگاه انقلاب است.
بیانیه سپاه در سالروز حمله نظامی آمریکا به طبس
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای با گرامیداشت پنجم اردیبهشت، سالروز تجاوز نظامی آمریکا به طبس در سال ١٣٥٩، سخنگفتن دشمن از گزینه نظامی علیه ملت ایران را مایه خجالت و نشانه شکست راهبردهای نظام سلطه علیه انقلاب اسلامی دانست. در بخشی از این بیانیه آمده است: در صورت ارتکاب خطایی راهبردی و آزمون مجدد آن علیه کشور عزیزمان، ملت ایران بینی هر متجاوزی را به خاک خواهد مالید. همچنین در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح به همین مناسبت، استفاده از گزینه نظامی و مصاف سخت با ایران به معنی غلتیدن در یک گودال آتش و جهنمی عنوان شده است.
تجمع ارامنه در سالگرد نسلکشی ارامنه
در سالگرد کشتار ارامنه، جمع کثیری از ارامنه تهران به نشانه اعتراض تجمع کردند. به گزارش «ایرنا» این تجمع جمعه چهارم اردیبهشت، مقابل کلیسای خلیفهگری شکل گرفت و معترضان پس از آن مقابل سفارت ترکیه تجمع کردند. در این مراسم معترضان با دردستداشتن پلاکاردهایی با مضمون «به خاطر میآوریم حق میطلبیم» اولین نسلکشی قرن بیستم توسط دولت عثمانی را محکوم کرده و خواستار رسیدگی مجامع بینالمللی و مدافعان حقوقبشر به این موضوع شدند. همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، روز پنجشنبه سوم اردیبهشت در کلیسای سرکیس مقدس مراسمی برگزار شد. در این مراسم جوانان لباسهایی با نقش گل پنج پر بنفش (نماد صدمین سالگرد نسلکشی ارامنه) به تن داشتند. همچنین در این مراسم تعدادی از سفرا و مسئولان داخلی و خارجی شرکت داشتند.
دعوت از مریم رجوی برای حضور در جلسه استماع کنگره آمریکا
مریم رجوی، سرکرده گروهک منافقین قرار است ٢٩ آوریل (٩ اردیبهشت) از طریق ویدئو کنفرانس در یکی از جلسات استماع کنگره آمریکا شرکت کند. این نشست «داعش: تعریف دشمن» نام دارد که در کمیته فرعی «تروریسم، منع اشاعه و تجارت» کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا برگزار میشود. علاوه بر رجوی، رابرت فورد آخرین سفیر آمریکا در سوریه نیز در این نشست شرکت خواهد داشت. این اقدام کمیته، برخورد متفاوتی از نمایندگان آمریکا را درپی داشته است. همچنین دولت آمریکا به این موضوع واکنش نشان داده است. یک مقام دولت آمریکا به المانیتور گفته است «آنها بارها و بارها نشان دادهاند که قابل اتکاترین طرف نیستند».
*آرمان
مناظره باز هم روی آنتن نرفت
شنیده شد که برنامه مناظره شبکه یک سیما بدون اطلاع رسانی قبلی سازمان صدا و سیما همچون هفته گذشته برگزار نشد. این برنامه، هفته گذشته نیز به رغم اعلام روابط عمومی سازمان صدا و سیما در شصت و هشتمین برنامه مناظره که به نظام رتبه بندی معلمان اختصاص داشت؛ به دلایل نامعلومی پخش نشد. ایرنا نوشت؛تهیهکننده برنامه مناظره در مورد دلایل پخش نشدن این برنامه، اظهار داشت: بنده اطلاع دقیقی از این امر ندارم. علیرضا اسکندری خاطرنشان کرد: معاونت سیما و یا مدیر شبکه یک سیما باید در مورد این امر توضیح دهند. پخش برنامه مناظره از سال 93 آغاز شده و با دعوت از کارشناسان حوزه های مختلف توانسته در بین مخاطبان سیما از جایگاه مناسب و مطلوبی برخوردار شود. مدیر گروه اقتصادی شبکه یک سیما گفت: این برنامه به سبب ایجاد تغییراتی در دکور و چیدمانش به صورت موقت پخش نمی شود.
جدیدترین آمار تولید علم ایران در ۲۰۱۵
شنیده شد که بنیانگذار ISC با اشاره به وضعیت تولید علم ایران گفت: بر اساس آخرین آماری که از پایگاه استنادی ISI استخراج شده است تولیدات علمی دانشمندان و پژوهشگران ایران به ۷ هزار و ۱۹۸ مدرک بالغ شده است.مهرنوشت: دکتر جعفر مهراد افزود: تقریبا چهار ماه از سال میلادی ۲۰۱۵ سپری شده است. ایران همچنان به انتشار مدارک علمی که در موسسات بین المللی معتبر ثبت و نمایه سازی می شوند، ادامه می دهد.چهره ماندگار علمی کشور اظهار داشت: از کل تعداد ۷ هزار و ۱۹۸ مدرک جمعاً ۶ هزار و ۸۵۳ مورد به مقالات پژوهشی تعلق دارد که در مجلات معتبر بین المللی منتشر شده است. تعداد ۱۴۷ مورد به نقد و بررسی، ۶۱ مورد به نامهها، ۴۳ مورد به سردبیری و ۴۰ مورد نیز به تصحیح نوشته ها اختصاص دارد.
برنده نوبل فیزیک در دانشگاه شریف
شنیده شد که برنده نوبل فیزیک 2010 که برای حضور در دومین مدرسه بهاری گروه مواد پیشرفته به دانشگاه صنعتی شریف میآید، فردا در جمع استادان و دانشجویان سخنرانی میکند. فرارو نوشت؛ دکتر کنستانتین نووسلوف در سن 36 سالگی به همراه «دکتر آندره گیم»، جایزه نوبل فیزیک سال 2010 را دریافت کرد و نام خود را بهعنوان جوانترین برنده جایزه نوبل که دارای تابعیت روسیه است، ثبت کرد. دومین مدرسه بهاری دانشگاه صنعتی شریف در حوزه گرافین طی روزهای ششم تا هشتم اردیبهشتماه با حضور این برنده جایزه نوبل فیزیک 2010 از سوی گروه پژوهشی فیزیک مواد پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود.
دريافت 40 نوبت يارانه با مدارک جعلي
شنیده شد که باند 5 نفره اتباع افغانی که با جعل مدارک بیش از500 میلیون ریال یارانه دریافت کرده بودند دستگیر شدند. خبرگزاري صدا و سيما نوشت؛ فرمانده انتظامی شهرستان برخوار گفت: این باند با جعل مدارک افراد فوت شده در شهرستان برخوارعلاوه بر گرفتن یارانه اقدام به سوءاستفاده های مالی و اداری با نام این افراد میکردند. سرهنگ صادقی افزود: افتتاح حسابهای بانکی ، دریافت کارت سوخت، خرید و فروش وسائل نقلیه ،صادر کردن سند ازدواج رسمی ودفترچه بیمه از دیگر اقدامات این باند خلافکار بود. وی گفت: پرونده این افراد برای رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی تحویل داده شد.
تجمع ارامنه تهران مقابل کلیسای خلیفه گری
شنیده شد که جمع کثیری از ارامنه تهران به نشانه محکومیت کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی (سال 1915میلادی) ظهر جمعه مقابل کلیسای خلیفهگری ارامنه تجمع کردند. این گروه از ارامنه ساکن در تهران ضمن محکوم کردن اقدام دولت عثمانی در کشتار ارامنه بهعنوان نخستین نسل کشی قرن بیستم، خواستار اقدام سازمانهای بینالمللی برای احقاق حقوق کشتهشدگان و بازماندگان این واقعه شدند.
ترس شاهزاده سعودی
شنیده شد که یک شاهزاده سعودی با اشاره به درخواست عربستان از هم پیمانان خود برای عدم تحریک ایران اذعان کرد که نیروهای ایرانی میتوانند عربستان را طی 24 ساعت نابود کنند. ایسنا نوشت: این شاهزاده اعلام کرده است خلبانانهای جیرهخوار آمریکا، اسرائیل، مصر و پاکستان در قبال هر بمبی که شلیک میکردند 7500 دلار درخواست میکردند و همپیمانان عربستان این کشور را خوار کردند.این شاهزاده سعودی همچنین اذعان کرد که سربازان ارتش عربستان از ترس اینکه به دست نیروهای یمنی کشته شوند، پا به فرار گذاشتهاند.
20 حزب و تشکل در نوبت مجوز
شنیده شد که مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور، تضارب آراء و بیان نقطه نظرات را موجب شکوفایی رشد و تعالی دانست و با تاکید بر ضرورت ایجاد شعب خانه احزاب در شهرستان ها یادآور شد: 15 حزب در دولت یازدهم تاسیس شده است و 20 حزب و تشکل سیاسی نیز در نوبت تائید و دریافت مجوز قرار دارند. محمدامین رضازاده افزود: احزاب سیاسی و تشکل ها در چهارچوب اساس نامه می توانند نظر و انتقادات خود را مطرح کنند. وی افزود: گروه ها، احزاب و تشکل های سیاسی باید با اتحاد و انسجام در داخل کشور و با وحدت رویه، برای بالابردن قدرت دولت و نظام در عرصه بین الملل تلاش و حرکت کنند.
33 هزار روستا خالی از سکنه
شنیده شد که معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: حدود 33 هزار روستا و آبادی در کشور خالی از سکنه شده اند و نباید کاری کنیم که به تخلیه روستاها کمک شود. سید ابوالفضل رضوی افزود: 64 هزار روستا داریم که از این تعداد حدود 39 هزار روستا بالای 20 خانوار و مابقی کمتر از 20 خانوار هستند. وی با اشاره به جمعیت 21 میلیون و 500 هزار نفری روستایی و عشایری کشور ادامه داد: بی توجهی به روستاها و عشایر به معنای افزایش حاشیه نشینی شهرهاست. هر یک از ما که به عنوان مسئول بر صندلی تکیه زده ایم باید جوابگوی این مشکلات باشیم و مردمی که می بینند و به دلیل مسئولیت نظارت، نمی گویند باید جوابگو باشند. رضوی تصریح کرد: توسعه با همکاری همه انجام می شود، هنگامی که همه با هم باشند توسعه اقتصادی نیز فراهم میشود و برای رفع مشکلات اقتصادی باید بخش خصوصی بزرگ و دولت کوچک شود و این تدبیر دولت تدبیر و امید است.
ظریف: من به آنان گفتم
شنیده شد که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه که پنج شنبه شب از جاکارتا بازگشت و فردا به نیویورک می رود در صفحه فیس بوک خود شعری از سهراب سپهری نوشت: « من به آنان گفتم : آفتابی لب درگاه شماست، که اگر در بگشایید ، به رفتار شما می تابد.» ظریف قرار است در همایش ان .پی.تی در نیویورک شرکت کند و در حاشیه آن مذاکرات هسته ای را پی بگیرد. تیم مذاکره کننده ایران به سرپرستی سید عباس عراقچی هم اکنون در وین بسر می برد و جمعه شب به ایران بازخواهد گشت. این تیم همراه با ظریف فردا به نیویورک خواهد رفت.
*ایران
ادعای «آبزرور» درباره قطع برق نیمی از ترکیه توسط هکرهای ایرانی
«آبزرور» در گزارشی ادعا کرد ایران در واکنش به اتهاماتی که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برضد تهران مطرح کرده بود نیمی از ترکیه را در خاموشی فروبرد. به گزارش «خبرگزاری صدا و سیما»، این روزنامه انگلیسی افزود: «نیمی از ترکیه یعنی 44 استان از 81 استان این کشور که شامل استانبول و آنکارا نیز میشود و در مجموع بیش از چهل میلیون جمعیت دارد، سه شنبه سی و یکم مارس دچار قطع دوازده ساعته برق شد». «آبزرور» ادامه داد:«این اتفاق افتاد زیرا ایران میخواست چنین شود. این خاموشی در ترکیه به علت حملهای سایبری روی داد که مبدا آن ایران بود. این حمله سایبری یک تاوان بود، شمهای از آنچه ایران توان اجرای آن را دارد. برق نیمی از ترکیه به طور کامل قطع شد و همه چیز از کار افتاد، رایانه ها، فرودگاهها،چراغهای راهنمایی، بیمارستانها، آسانسورها و حتی خدمات آب و فاضلاب، همه چیز متوقف شد. انگار ترکیه به دوران حجر بازگشته بود.» گزارش مدعی شده است که «حملاتی نظیر این با استفاده از یک بدافزار که از طریق نامههای الکترونیکی یا فلش مموری که به یک رایانه متصل به شبکه برق وصل میشود، صورت میگیرد».
دعوت ایران به « ژنو ۳ »
منابع دیپلماتیک اعلام کردند ایران نیز از مدعوین سازمان ملل متحد برای مشارکت در نشست «ژنو ۳» درباره سوریه، خواهد بود. به گزارش «تسنیم» به نقل از «رای الیوم» ، منابع دیپلماتیک اعلام کردند ایران نیز جزء کشورهایی است که «استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه از آن برای شرکت در رایزنیهای ژنو دعوت بهعمل خواهد آورد. این منابع افزودند: «دیمیستورا دعوتنامههای جداگانهای به طرفهای داخلی و خارجی ذیربط در بحران سوریه جهت حضور در ژنو، از اواسط ماه آینده ارسال خواهد کرد» . منابع دیپلمات مذکور تاکید کردند: «رایزنیها تا اواسط ماه ژوئن آینده جهت مقدمهسازی برای طرح سیاسی ارائه شده توسط دیمیستورا درباره نتیجه رایزنی و پیشبینیهای وی از حل و فصل سیاسی، ادامه مییابد.»
موضع امریکا درباره کشتیهای ایرانی اطراف یمن
وزیر دفاع امریکا مدعی شده چند کشتی باربری ایران که ظاهراً در آبهای اطراف یمن هستند حامل سلاحهای پیشرفته برای شورشیان حوثی این کشور هستند. «اشتون کارتر» افزود: «حضور ناوهای امریکایی در آبهای نزدیک یمن «گزینههای» رئیس جمهور را باز میگذارد». به گزارش «تابناک»، وی به این سؤال که آیا خدمه نظامی امریکا سعی خواهند کرد برای جلوگیری از هرگونه انتقال سلاح به یمن وارد کشتیهای ایرانی شوند یا خیر پاسخ روشنی نداد و گفت: «به شما نمیگویم که ایالات متحده آماده چه اقدامی است. همانطور که رئیس جمهور گفت، ما گزینه هایی داریم».
عربستان هواپیمای هلال احمر ایران را برگرداند
مدیرکل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر اعلام کرد: «هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه هلال احمر ایران برای مردم مظلوم یمن به خاک کشور بازگشته و رایزنیها برای ارسال مجدد کمکها ادامه دارد». به گزارش «مهر»، وحید رحمتی افزود:« برای ارسال این کمکها به یمن ناگزیر بودیم تا از آسمان پروازی عربستان عبور کنیم و به این منظور هم وزارت امور خارجه ایران مجوزهای لازم را از عربستان دریافت کرده بود». وی گفت: «متأسفانه هنگام نشستن این پرواز در خاک یمن، جنگندههای عربستان اجازه فرود به پرواز حامل کمکهای انسان دوستانه برای مردم یمن را نداده و پرواز به اجبار، به تهران باز میگردد». در پی این اقدام، کاردار عربستان در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
:: موضوعات مرتبط:
خبرویژه روزنامه ها ,
,
:: بازدید از این مطلب : 998
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1